GEBAK / BONBONS / KONDITOREI / CHOCOLATERIE

Patisserie/Konditorei/chocolaterie in Alkmaar

We hebben een Konditorei in Alkmaar. Zo'n plek waar je gaat zitten als je jezelf eens even extra wil verwennen. Of als je troost nodig hebt. Of als je iets te vieren hebt. Allemaal excuses om eens even lekker te troost- of feest-eten bij onze nieuwste aanwinst aan de Laat in Alkmaar: Elhorst-gebakshop, chocolaterie en more. Een magische plek waar alles voorhanden is wat je normaal niet krijgt of mag.... Niet alleen gebak, maar ook koekjes, macarons, bonbons, chocolade, noem maar op. Je kunt er bij wijze van spreken een hele ochtend gaan zitten en bij elk kopje koffie of thee iets anders nemen.
Het was al jaren onze droom om zo'n Konditorei te hebben. Afkomstig uit een familie van patissiers, en zelf opgeleid in dat vak, vond ik het jammer dat dat aspect steeds meer uit mijn zaak verdwenen was. En toen het naastgelegen pandje vrij kwam, zag ik mijn kans. Ik maakte een doorgang naar het restaurant en begon mijn eigen patisserie/Konditorei. We nodigen jullie graag uit in Patisserie Elhorst aan de Laat 146 te Alkmaar, of neem een kijkje in onze webshop.*
(Bron: Judith Flapper)

"Haarlem 1927, bijna 100 jaar geleden. 
Een jong getrouwd stel , de Haarlemse Mathilda Hesselink en Willem Elhorst uit Twente startten een banketbakkerij/kokerij aan de Zijlweg in Haarlem. En ze hadden succes met hun mooie zaak. 
Er werden drie zonen geboren: Hein, Pim en Ed, en, zoals dat vroeger ging, beslisten de ouders over de toekomst van hun kinderen dus gingen ze alledrie naar de banketbakkersschool in Amsterdam, en werden ze, net als hun vader, geweldige vaklui. Er kwamen 3 zaken bij. 
Ed, de vader van Kees, is hier in Alkmaar op deze plek ca. 60 jaar geleden begonnen. Samen met zijn vrouw Wil, hard werken, is het een succes geworden. Heel mooi dat vader Ed heeft kunnen genieten van het feit dat Kees zijn werk ging voortzetten, nog lang hebben ze samen kunnen werken. 
Inmiddels is er weer een loot aan de Elhorstboom gekomen: Gebak-shop Elhorst, Chocolaterie en more!" (Met dank aan Antje Elhorst).