Bewaaradvies gebak en bonbons/chocolade

Bewaaradvies

Bonbons: De bonbons van Stadsbrasserie Elhorst zijn handgemaakt en worden op 
ambachtelijke wijze bereid met de Callebaut chocolade.
De heerlijke vullingen in de bonbons zoals onze hazelnoot & amandel praliné, 
slagroom en boter zijn altijd vers gemaakt. Daarom zijn onze bonbons beperkt houdbaar. Wij adviseren u om uw bonbons binnen 3 weken na aankoop te consumeren. 
Het beste bewaart u de bonbons buiten de koelkast  op een donkere plek tussen de 15°C en 20°C.
Bij zeer hoge temperaturen kan de koelkast een uitkomst zijn, maar vergeet niet de bonbons luchtdicht te verpakken (bijv. in een gripzakje). Bonbons neemt de smaak en geur aan van omliggende producten. 

Een witte aanslag op de chocolade ("bloom") betekent niet dat de chocolade bedorven is. Een witte aanslag ontstaat door temperatuurswisseling, maar ook doordat de chocolade op een plek ligt met een te hoog vochtigheidsgehalte. De witte aanslag ontstaat  door kristallisering van de cacaoboter en suiker en heeft niets met schimmel te maken. 

Chocolade truffels kunnen tot twee weken in de koelkast worden bewaard als ze goed zijn afgesloten. Het is het beste om ze in een luchtdichte verpakking te bewaren en ze weg te houden van vocht en sterke geuren.

Taarten kunt u het beste in de doos (maximaal 3 dagen) in de koelkast bewaren, zodat ze geen geuren of smaken van andere etenswaren kunnen aannemen. De bewaartemperatuur tussen de 4°C en 5°C. Een uur voor consumptie uit de koelkast halen zodat de kou uit de taart is. 

Let op: onze producten worden verwerkt in een ruimte waar met verschillende 
allergenen wordt gewerkt. De producten kunnen dus sporen van deze allergenen bevatten.